Här är ledamöterna som beviljade sig själva ansvarsfrihet och fortsätter att jobba på till nästa årsmöte, den 5 mars. Fr v Buster Klintman, Svante Ors, Karin Nitzsche, Britt-Marie Bergström, Eva Backlund

Fem på möte jobbar vidare

Filmstudions årsmöte 2021 blev en snabbspolning. Raskt klubbade deltagarna igenom dagordningen, omvalde sig själva och bestämde sig för att jobba vidare enligt tidigare modell.

Det innebär fyra nya filmer våren 2022 och en klassiker som start till hösten. Trots utökat program blir avgiften densamma, i alla fall under våren 2022. Medlemmar som fyllt 25 betalar 240 kr och de som är mellan 15 och 25 år betalar 150 kronor. Årsmötet enades om att ekonomin är tillräckligt stabil för att föreningen ska klara av hyra av salonger och film för ytterligare en visning per termin. Tidigare har vi sett tre filmer vår och höst, plus en klassiker de senaste åren.

Möjligen kan frågan om en höjning komma upp till nästa årsmöte, som är inbokat redan den 5 mars kl 14.00. Då blir det i Biohusets lilla salong med en kortfilm som lockelse.

-Tur att vi inte hyrde den nu, sa kassören Buster Klintman när 2021 års årsmöte avslutas.

Han var en av fem deltagare. Samtliga ledamöter i styrelsen. Ingen annan medlem tog sig till Höllvikens bibliotek under den plaskvåta lördagsförmiddagen, den 11 december. Mötet hade utlysts i behörig ordning. Alla medlemmar har fått inbjudan på mejl i god tid, en dagordning och ytterligare en påminnelse, plus att information om tid och plats funnits på hemsidan sedan Salongen på biblioteket bokades i november.

Hittills har inga försök att få ihop en valberedning lyckats. Mötet bestämde att jakten på fler engagerade medlemmar ska fortsätta. Det uttrycktes hopp om bättre lycka till nästa årsmöte.

Däremot noteras ett större intresse bland medlemmarna när det gäller valet av filmer. En uppmaning på mejl gav många bra förslag. Ett par av dessa kommer med på vårens program. Andra behandlas till hösten. Det är en väg att fortsätta på, bestämde mötet. Därmed är det tidigare filmrådet utvidgat till alla medlemmar som är intresserade av att hålla koll på filmutbudet.

Mötet bestämde också att filmstudion ska fortsätta bjuda in kunniga presentatörer av filmerna. Filmerna ska dock inte vara så långa att det blir kö och trängsel mellan visningarna.

En ordinarie ledamot och två suppleanter saknades vid årsmötet.

I sin helhet ser styrelsen ut så här:

Svante Ors, ordförande, Buster Klintman, kassör, Britt-Marie Bergström, sekreterare, Eva Backlund, Karin Nitzsche och Marita Szepanski-Erwall ledamöter. Suppleanter: Niklas Amnell och Marianne Ors