Annika Gustafsson berättade att regissören Samuel Kishi beskrivit Los Lobos som en kärlekssång till sin mamma. Hon tog honom till Santa Ana i Kalifornien på samma sätt som mamman i filmen. Här introducerar Annika filmen i stora salongen på eftermiddagens visning
Första introduktionen hölls i lilla salongen. Närmare hundra medlemmar såg Los Lobos på eftermiddagen
Ester Knudsen, Kerstin Gerdes och Fariba Farzaneh uppskattade som många andra att karamellerna var tillbaka. Filmstudions ordförande Svante Ors stod redo med skålen vid insläppet
Svante Ors redo i Biohusets foajé när skymningen lägger sig utanför
Det går inte åt lika mycket popcorn i filmstudion som vid andra föreställningar, men Biohusets platschef Nils Melia är alltid lika välkomnande och hjälpsam

Migrantfilmer har blivit ett begrepp i filmvärlden. Men Los Lobos är antagligen den första som skildrar den tidiga ankomsten till ett nytt land.

Det berättade Annika Gustafsson i sin introduktion till filmstudions tredje film i höst. Den mexikanske regissören Samuel Kishi har inspirerats av sin egen mammas kamp. Hon tog honom till Santa Ana i Kalifornien 1989. Det är staden där Disneyland ligger, men den har blivit så gentrifierad att Kishi måste hitta en annan miljö för sin film. Albuquerqe i New Mexico.

Annika påpekade att det finns miljöer på närmare håll med samma levnadsöden och tipsade publiken om en film på Svt play av Diamant Salihu Våra barn dör.

Annika Gustafsson är en välkänd filmskribent i Sydsvenskan. Hon har skrivit om film och bevakat festivaler i många år, men hon har också suttit i juryn i många sammanhang.

Vi var drygt 160 medlemmar som såg Los Lobos på måndagens tre visningar. 135 la en böna i vårt återupprättade betygssystem. Klart flest hamnade i burken med fyra stjärnor.

Så här blev sifforna:

1 * 2 bönor

2 * 3 bönor

3 * 19 bönor

4 * 62 bönor

5 * 49 bönor

Kerstin Olsson och Monika Jacobsson på väg till eftermiddagens visning…

liksom Ros Mari Levi
Kvällens presentatör Annika Gustafsson

Filmstudions fotograf Karin Nitzsche hade det inte helt lätt i vimlet. Många medlemmar tycker att de redan varit med så många gånger. Kerstin Olsson, Monika Jacobsson och Ros Mari Levi lät sig dock fångas på väg till måndagens första visning.