Av någon anledning föll delar av texten i inlägget från måndagens visningar bort. Förhoppningsvis kommer det som skulle ligga under de första bilderna med här:

Michael Tapper är docent i filmvetenskap vid Lunds universitet och filmskribent i Sydsvenskan. Han är en av landets främsta experter på västern. För att inte förvänta hans kunskaper publicerar vi ett utdrag ur hans presentation nedanför texten här. Det finns också en länk tills Michaels hemsida, som fått tusentals besök de senaste dagarna.
Som medlem i Svenska PEN-klubben skrev Michael Tapper en debattartikel om Kinas hot mot Sverige sedan kulturminister Amanda Lind delat ut pris till Gui Minhai. Det har väckt ett stort kinesiskt intresse för sidan, berättade Michael i foajén mellan visningar.
Då var det lugnt. 82 medlemmar satt i den stora salongen och 26 i den lilla. De hade släppts in tidigt, men det han bli lite otåligt i den lilla salongen. Publiken där fick vänta till Michael Tapper var klar med sin introduktion i den stora salongen. Vi får se hur vi löser det till nästa termin.
Tre stolar var lediga vid kvällsvisningen. Vi var 89 som såg The Rider då.
Betyget blev inte toppen, men mycket bra. De flesta gav en fyra.

Så här fördelades bönorna
5 stjärnor: 32 bönor
4 stjärnor: 69 bönor
3 stjärnor: 28 bönor
2 stjärnor: 8 bönor
1 stjärna: 5 bönor

Vår visning föregicks av dramatik. Filmen hade kommit på villovägar. Biohusets platschef Nils Melia ägnade en stor del av helgen åt att försöka lösa problemet tillsammans med Sveriges Förenade Filmstudios chef i Stockholm, Per Eriksson. Natten till måndagen hämtade Nils en kopia på Malmö C, som han sedan åkte till Biohuset och laddade ner framåt gryningen under natten, ensam i den stora Toppengallerian.

Kvällens hjältar alltså…

Mer om kvällen i inlägget här nedanför