Omvända betyg för skruvad film

Ingela Skanby, Marie och Christian Tornakull på väg in till När fjärilarna kommer

Höstens andra visning blev inte riktigt som det brukar vara. Betyget på den turkiska filmen När fjärilarna kommer blev inte toppen. Det var lätt att räkna innehållet i den femstjärniga burken – 9 bönor. De flesta gav tvåor och treor.

Det var en annorlunda film som stämde väl med vad Sydsvenskans filmredaktör  Mattias Oscarsson berättade i sin inledning. Regissören Tolga Karacelik har inspirerats av Facebook. Han såg hur hans mamma skiftade mellan skratt och sorg när hon satt med mobilen och växlade mellan tokiga kattklipp och flyktingkatastrofer. Regissören har berättat att han ville göra en film med samma växlande stämningar.

Det hördes också en hel del skratt i salongen och de som gav höga betyg var riktigt förtjusta. Men filmen passade inte alla och det är ju meningen med betygen, att vi ska visa vad vi tycker och kunna diskutera.

Nästa gång blir det något helt annorlunda…

186 medlemmar kom till måndagens visning.

Så här blev betyget:

5 stjärnor:     9

4 stjärnor:    13

3 stjärnor:    43

2 stjärnor:    34

1 stjärna:      34

 

 

Sydsvenskans filmredaktör Mattias Oscarsson introducerade och Marita Szepanski-Erwall filmade både honom och publiken. Filmerna kommer snart på vår hemsida.
Kristina Olofsson och Margaretha Gustafsson
Mia Pettersson