Vinden dånar och kvällen är kolsvart när detta gäng samlas vid stearinljusen. Det är början på en kväll med livliga diskussioner och omröstningar. Vilka filmer ska vi välja till vårens program?
Alla har valt ut ett fåtal egna favoriter i Sveriges Förenade Filmstudios (SFF) stora utbud och granskat inmejlade förslag från medlemmar och från andra ledamöter i gruppen.
Men kvällen blir lång.
Filmer som gått på Biohuset eller med stor sannolikhet kommer upp på den vanliga repertoaren stryks tidigt från listan. Detta gäller till exempel Nothing lika a Dame, The Wife och Shoplifters som många önskat. Cold war faller för att den går för fulla hus i Malmö. En del filmer är så nya att vi inte hinner få dem till våren. Det finns ändå många tänkbara kvar.
Hur dystra vågar vi vara? Hur mycket våld? Bör vi inte varva med något gladare?
Gruppen är långt ifrån enig. Vi bestämmer att vi också kan visa en film vid årsmötet. På så sätt vår vi med fyra.
Efter att ha röstat på titel efter titel genom handuppräckning har vi till slut ett resultat.
Filmerna är beställda hos SFF och salongen är bokad för tre vanliga visningskvällar. Datum för årsmötet är inte bestämt. Ett program kommer när allt är klart.

Preliminärt ser det ut så här:

25 februari: Vad ska folk säga?
25 mars: Allt för min son
6 maj: C`est la Vie

Årsmöte: Lucky

Den första filmen handlar om en pakistansk familj i Norge och vad som händer när tonårsdottern möter en norsk pojkvän. Regissören har hämtat delar av storyn ur sitt eget liv och fått mycket beröm för sin film.
Vårens andra film är en hjärtskärande skildring av en vårdnadstvist i Frankrike, så skickligt och nära gjord att den är som en thriller.
Den tredje filmen är det lättsamma inslaget. Den handlar om en bröllopsfest där relationer och svagheter avslöjas med värme och humor.
Lucky, som vi vill visa vid årsmötet, kan vara en blivande klassiker. I huvudrollen finns en man på dryga 90 som närmar sig döden. Men det är inte så dystert som det låter. Filmen och dess skådespelare har blivit mycket hyllad.
Mer information om filmerna kommer på vår hemsida och på mejl när beställningen är bekräftad och programmet klart. Nu går det att läsa om filmerna på SFF:s filmlista eller på google.
Tack alla medlemmar som kommit med tips och önskemål!

Det är filmstudions styrelse och programråd som väljer filmer. Här ingår:

Eva Backlund, Britt-Marie Bergström, Gustaf Brattberg, Buster Klintman, Karin Nitzsche, Marianne och Svante Ors, Jerry Andersson, Eva Sandström, Marita Szepanski-Erwall, Annika Wessel och Margareta Åqvist. (Eva Sandström och Annika Wessel var inte närvarande på mötet)