Sally Hawkins

The Shape of water vann årets Oscar som bästa film. Det var snudd på att också Sally Hawkins tog priset för sin insats i filmen. Den 16 april får vi se henne i rollen som konstnären Maud Lewis i Maudie.


Maud Lewis

Maud Lewis levde i Kanada mellan 1903 och 1970 och fick kämpa hårt. Vår styrelseledamot och klippa i föreningen, Eva Backlund, kommer att berätta mer om detta före filmen. Eva är lärare med stort intresse för film och annan kultur. I filmstudion ser vi henne ofta med karameller, medlemskort och betygsburkar.
Eva Backlund
Sally Hawkins var alltså nominerad till en Oscar som bästa kvinnliga huvudroll, men det blev Frances Mc Dormand som vann med sin roll i Three billboards outside Ebbing, Missouri (en film som måste ses och fortfarande visas då och då på Biohuset).
Sally Hawkins har hyllats för sina insatser i en rad andra filmer och bland annat vunnit en Golden Globe som Poppy i Happy go lucky.
Inför tredje visningen har vi blivit 227 medlemmar. Den 16 april ses vi igen.
B-M