Marie-Louise Carlén-Andersson lägger sin röst medan hennes man Thomas Andersson väntar på sin tur.

Nej, vi tyckte inte som Oscars-juryn, skrev en trogen medlem i ett mejl efter visningen. Det är det som är meningen. Genom att införa ett sätt att rösta vill vi ge ett tillfälle att prata om filmerna. Det blev inte burken med toppbetyget som samlade flest bönor för The Salesman, men många var nära.
Så här blev resultatet:
1 stjärna: 2 bönor
2 stjärnor: 5 bönor
3 stjärnor: 39 bönor
4 stjärnor: 80 bönor
5 stjärnor: 25 bönor


Bedömning av proffs. Naturfilmaren Mikael Kristersson lämnar sin röst i filmstudions egen jury.


Kerstin Olsson funderar över betyget medan Näsets Filmstudios sekreterare Svante Ors bevakar valet.
Nettan och Bjarne Nilsson och Mikael Ström på väg från valburkarna

Tryggt med nya korten
Betygssättningen var en av höstens nyheter. Vi införde också ett nytt kortsystem, med olika färger för eftermiddag och kväll. Det kändes betryggande. 92 medlemmar kom med sina orangea kort till den första visningen och 91 till den andra. Vi är fler, men det är som alltid några som har förhinder. Biohusets stora salong rymmer 107 personer.
Förra veckan fick vi ny hyresvärd. Svante Ors passade på att tacka de tidigare, Buster och Max Klintman för gott samarbete. Nu är det Svenska Bio som tar emot, med platschefen Johanna Koskinen som främsta kontaktperson. Hon gjorde ett fint jobb som bådar gott för framtiden.
Johanna hade även gjort i ordning Biohusets mikrofon för vår räkning. Men vi har skaffat en egen inför hösten, för att bli duktiga på att hantera anläggningen och kunna använda den i flera sammanhang. Först ut i högtalaren blev styrelseledamoten Eva Backlund, som välkomnade och lämnade över till kvällens gäst, Mattias Oscarsson, filmredaktör på Sydsvenskan.
Han berättade om The Salesmans Oscars-belönade regissör Asgar Farhadi och förutsättningar för filmmakare i Iran.


Eva Backlund inviger den nya mikrofonen medan Mattias Oscarsson, till höger, väntar på sin tur

Kul att se så fullsatta salonger, tyckte kvällens gäst. 92 medlemmar kom till den första visningen, 91 till den andra.