-Inte fullt så dystert, men inte heller något flams och trams, sa Svante Ors inför planeringen av höstens program

Vårens sista film, Pissa i motvind, fick ett blandat mottagande. En trogen medlem sa att det var den sämsta vi visat genom åren. En annan lika trogen medlem var helförtjust. 19 gav lägsta betyget, men många satte filmen i topp. Snittet blev 3,3. Exakta siffror finns efter texten.

Den franska filmen om Les Pires, de värsta, var vår sista på vårens program. Visningarna inleddes med ett stort tack till alla som skickat in synpunkter och tips inför nästa säsong. En fråga är om vi ska ha en klassiker per år även i fortsättningen eller endast köra nya filmer. Majoriteten håller på en klassiker, men det framgår också av svaren att vinterns program har varit lite väl tungt, höst som vår. Styrelsen har tagit till sig synpunkterna och jobbar för att hitta något som kan falla bättre i smaken till kommande program, sa ordförande Svante Ors inför måndagens publik.

Han hade just kommit hem från visningar hos riksorganisationen Sveriges Förenade Filmstudios (SFF) och sett en del tänkbara filmer.

-Det ska inte bli fullt så dystert, men heller inget trams och flams utan bra filmer, lovade han.

Styrelsen bokar nytt program i juli och välkomnar fler synpunkter och tips fram till dess på mejl till filmklubb@nasetsfilmstudio.se

Sammanlagt 218 medlemmar såg Pissa i motvind under eftermiddag och kväll. Som framgått av alla förhandsinformation på mejl, blogg och programblad är det en annorlunda film. En filmregissör kommer till ett miljonprogramsområde i norra Frankrike, Picasso, och sätter flera av de svåraste barnen till roller som ska skildra området. Flera reagerade för vad han utsatte barnen för, men det hördes också många imponerade kommentarer över barnens prestation. Inte minst gällde det Timéo Mahaut som spelade Ryan.

-Fantastisk, sa flera medlemmar om Timéo Mahaut i rollen som Ryan

Så här fördelades bönorna i vår speciella betygsättning:

5 stjärnor: 36 bönor

4 stjärnor: 53 bönor

3 stjärnor: 56 bönor

2 stjärnor: 25 bönor

1 stjärna: 19

Summa 629 stjärnor, 189 bönor Snittbetyg: 3,328042328

Ingrid Karlström, Barbro och Ulf Arntell på väg till vårens sista film
Göran Olofsson och Ulla Schurmann
Margareta Månsson