Peter och Ingela Lindsjö på väg att se Nitram

Peter och Ingela Lindsjö kom till visningen av Nitram med gott humör. Men minerna var mer dämpade efteråt. Nitram var en film som berörde.

-Riktigt obehaglig, sa någon.

Men bra. Caleb Landry Jones som spelar huvudrollen har fått pris i Cannes som bästa manliga skådespelare. Han har hyllats av många recensenter för sin inlevelse. Efteråt har han också avslöjat att han såg sig igenom mängder av australiska såpoperor för att lära sig den rätta tasmanska dialekten.

Filmen utspelar sig på Tasmanien, där den också har stoppats från visningar, vilket framgår av ett tidigare inlägg här på bloggen. Den skildrar förspelet till en massaker i Port Arthur 1996, hur en ensam och förtvivlad ung man lyckas skaffa sig vapen och mörda 35 människor.

-Tyvärr ett ständigt aktuellt ämne, konstaterade någon i vimlet.

Tungt men tänkvärt.

Det vanligaste betyget blev en fyra. 91 bönor hamnade i den burken. 37 tyckte att filmen var värd en femma, men antalet låga betyg drog ner snittet till 3,7.

242 medlemmar var på plats, trots VM-fotboll och snö.

Nästa gång hamnar vi i Picasso, en förort i norra Frankrike. En regissör letar ungdomar till en filminspelning och lyckas välja de allra jobbigaste. Det lär bli lite gladare och ljusare på filmduken, även om den svenska titeln inte är särskilt vacker: Pissa i motvind.

183 medlemmar satte betyg på Nitram

5 stjärnor: 37 bönor

4 stjärnor: 91 bönor

3 stjärnor: 32 bönor

2 stjärnor: 10 bönor

1 stjärna: 13

Summa:  678 stjärnor, 183 bönor

Snittbetyg: 3,704918033

Paul och Anki Musiolic kom också med gott humör
Orvar Bengtsson på väg till vårens tredje visning. Den 24 april har vi sista träffen på vårens program