Nästa gång möter vi de här barnen i Katalonien. De är från byn Alcarrás där filmen utspelar sig och amatörer som de andra skådespelarna. Det är svårt att urskilja just deras namn i rollistan innan vi sett filmen, men det finns en länk här nedanför för medlemmar som vill veta mer inför visningen den 27 februari.

Filmen, En persikolund i Katalonien fick Guldbjörnen i Berlin förra året. Regissören Carla Simón, skildrar sin egen uppväxt. Hon var en berömd regissör med många priser bakom sig redan innan hon vann Guldbjörnen. I persikolunden lyckades hon skapa en trovärdig, tight familj genom att låta skådespelarna leva ihop under lång tid. De spelar familjen Solé som i generationer försörjt sig på sina persikor. Nu hotas deras odlingar.

Mer information kommer innan dessa katalanska vyer lyser upp filmduken. Men det blir på ett annorlunda sätt, eftersom vi har tre salonger på kvällstid.

Det är inte så långt ifrån att vi måste boka Biohusets nya salong 3 även på eftermiddagen. Vi håller på att bli 300 medlemmar.

Flera har anmält sig sedan vi hade vår första visning. Alla har inte hunnit betala, men det ser ut som om vi passerar 300-strecket i veckan.

Självklart är vi som drog igång Näsets Filmstudio för nio år sedan mycket glada för det. Då funderade vi på att bara boka den lilla salongen, för “det är ju tråkigt om det bara är halvfullt”…

Britt-Marie Bergström

Info om kommande film här:

https://d2qpwwz51er3b0.cloudfront.net/folketsbio/wp-content/uploads/2022/10/19152854/enpersikolund-pm.pdf