Salong 3 på Biohuset med 42 nya platser FOTO: Biohuset

Ingen har missat byggröran på Biohuset, men nu står den klar: Tredje salongen med 42 platser. Det är en glädje för oss i Näsets Filmstudio. Nästa år kan alla som vill komma med i föreningen.

När vi startade höstens program tvingades vi sätta stopp vid 273 medlemmar. Vi ville inte riskera att någon av våra medlemmar skulle bli utan plats. Flera filmintresserade ställde sig på kö för att komma med till vårterminen.

När vi har vårt program för våren klart vågar vi för första gången på flera år sprida det till en ny publik. Vi behöver bli fler för att ha råd med en tredje salong och vi behöver få in unga, aktiva medlemmar som på sikt kan förstärka arbetet inom vår ideella förening.

Och vad ska vi ha på nästa program? Alla medlemmar är välkomna med förslag och synpunkter. Skicka ett mejl till filmklubb@nasetsfilmstudio.se så har vi det som underlag när vi ska välja filmer i december.

Kanske får vi veta mer om Biohusets tredje salong när vi träffas nästa gång, den 21 november då den finska filmen Mannen som inte ville se Titanic står på programmet. Den nya salongen har planerats i flera år, med början redan av den tidigare ägaren av Biohuset, Filmarkivet Media AB. Men Corona-pandemin och mycket annat kom i vägen. Under tiden har de två andra salongerna renoverats, toalett och nytt personalrum tillkommit. Nu passar nuvarande ägaren Svenska Bio på att också bygga om i foajén med nya golv och mattor.