Intresset för årsmötet 2022 ökade med nästan hundra procent jämfört med förra året. Nio medlemmar samlades framför duken i Biohusets stora salong.

Förhandlingarna gick rekordsnabbt. Sedan ordförande Svante Ors öppnat mötet och justerare utsetts redogjorde kassören Buster Klintman för föreningens ekonomi.

År 2021 slutade med en förlust på 7343 kronor. Men det är ingen fara eftersom filmstudion har 74 765 kronor i reserv.

Coronan påverkade resultatet. Medlemsavgifter uteblev när verksamheten tog paus under första halvåret.

Revisor Jerry Andersson godkände redovisningen och föreslog ansvarsfrihet för styrelsen, vilket snabbt beviljades.

Avgifterna blir samma under det kommande året som under det gångna, 240 kr för medlemmar som fyllt 25 år, 150 kr för yngre.

Mötet sa också ja till framtidsplanen utan diskussion. Det blir tre-fyra filmer per termin som tidigare – i fyra salonger om det behövs.

-Absolut, sa en deltagare på frågan om även introduktionerna före varje film ska vara kvar.

Det ansågs också klokt att fortsätta vanan med ett långsamt insläpp vid trappan under eftermiddagarna. Rutinen infördes under coronapandemin, men bevaras eftersom det annars blir trångt i foajén.

Styrelsen behåller sin sammansättning med ett par undantag. Niklas Amnell avgick som suppleant på grund av tidsbrist och ersätts av Mats Holm. Eva Backlund, som varit ordinarie ledamot sedan starten, utsågs också till vice ordförande.

Mats Holm presenterades i ett mejl som gick ut till alla ledamöter före årsmötet. Han har varit med filmstudion i många år tillsammans med sin fru och även bror och svägerska. Till yrket är han försäljare med erfarenhet från Asien där han arbetat flera år inom industrin. Nu driver han företaget 55plus med service i hemmen inom kommunen.

Mats Holm träffade delar av styrelsen före mötet och berättade att han har ett brett intresse för film och människor. Han har gillat det mesta i filmstudions utbud, men vill gärna att filmerna ska vara lite roliga. Aki Kaurismäkis Ljus i natten är hans favoritfilm.

Näsets filmstudio visade den 2018. Mats Holm mindes den bättre än ledamöterna som valt och planerat programmet.

Så här blir styrelsens sammansättning efter årsmötet 2022

Ordinarie ledamöter:

Svante Ors, ordförande

Eva Backlund, vice ordförande

Buster Klintman, kassör

Britt-Marie Bergström, sekreterare

Karin Nitzsche

Marita Szepanski-Erwall

Suppleanter:

Mats Holm

Marianne Ors

Revisor: Jerry Andersson

Mats Holm valdes till ny suppleant i styrelsen
Det här gänget fortsätter ett år till. Fr v Buster Klintman, Svante Ors, Karin Nitzsche, Britt-Marie Bergström och Eva Backlund
Marianne Ors blev omvald som styrelsesuppleant
Marita Szepanski-Erwall blir kvar som ordinarie ledamot