Inger Svensson och Agneta Henriksson väntar på att få komma upp för trappan

Många missade Corpus Christi på grund av Coronan

Det blev mer glest än väntat. När anmälningstiden för visningen av Corpus Christi gick ut för ett par veckor sedan hade vi så många medlemmar som ville se den att vi bokade Biohusets båda salonger även klockan 19. Då blev vi 56 personer som kunde dela upp oss på betryggande avstånd.

På eftermiddagen var vi 41 i de två salongerna.

Den senaste vågen av corona-smitta hade skrämt bort många medlemmar. Många mejlade i god tid att de avstod, vilket vi är tacksamma för.

Men det är tråkigt att så många missade Corpus Christi, en film som tog tag och höll fast fram till det snabba slutet. Inte konstigt att den var snudd på att vinna Oscar som bästa icke engelskspråkiga film. Den kom tvåa efter Parasit som vi inledde vårt höstprogram med.  Bland våra medlemmar hördes också många imponerade kommentarer om Mateusz Pacewicz som spelade huvudrollen. I övrigt verkar det vara lite blandade omdömen, som oftast. Tyvärr har vi ju pausat vår bönröstning, så något betyg finns inte.

Som om det var planerat droppade medlemmarna in i en jämn men svag ström, utan trängsel. Rejäla avstånd utan köer.

Detta håller vi på tills vi är säkra. 

Förhoppningsvis har läget ljusnat när det är dags för nästa film, The Farewell den 7 december. Men vi måste behålla kravet på anmälan och planera för högst 50 i en salong.

Själv hittade jag en ny favoritplats, första raden i lilla salongen. Många drar sig för att sitta långt fram, men pröva gärna. Som att ligga hemma i tv-soffan men med en stor, härlig bild och perfekt ljud. Att publiken i vår filmstudio dessutom är knäpp tyst, försämrar inte upplevelsen…

Britt-Marie Bergström

Sekreterare i Näsets Filmstsudio

Foto: Karin Nitzsche

 

 

Kristina och Jan Sällström på Biotorget
Eva Lindquist, Susanne Jönsson och Margareta Gustafsson på ingång
Fariba Farzaneh och Kerstin Renfors
12 personer i lilla salongen på kvällen. Det innebar säkra avstånd. I förgrunden syns Peter Holm och Lilly Kullberg
Gott om plats även i stora salongen