Guldbagge-belönade Levan Gelbakhiani imponerade

Så var And then we danced färdigkörd för vår del. Det var en speciell film med mycket dans, högljudd musik, cigaretter, sprit och sexscener. Några avstod från att sätta betyg direkt efter, men många var positiva och tagna av huvudpersonens öde.

Säkert tyckte alla att Levan Gelbakhiani var värd sin guldbagge för bästa manliga huvudroll. Svante Ors berättade i sin introduktion att regissören Levan Akin hittat skådespelaren på Instagram. Levan Akin själv fick gå den långa vägen.

Han knackade på hos Roy Andersson när han inte kom in på Dramatiska Institutet trots flera försök. I Roy Anderssons arbete med Du levande fick Levan Akin utbildningen som också resulterade i en Guldbagge för bästa film.

Också filmstudions medlemmar gav övervägande bra betyg.

Så här fördelade sig bönorna:

5 stjärnor: 54 bönor

4 stjärnor: 69 bönor

3 stjärnor: 34 bönor

2 stjärnor: 12 bönor

1 stjärna: 4 bönor

55 medlemmar såg And then we danced på tisdagen. Med måndagens publiksiffror blir det sammanlagt 217 av våra 245 medlemmar som upplevde vårens andra film.

Nästa gång vi ses, den 23 mars, ska Biohusets lilla salong vara klar efter renovering. Om planen håller får vi alla plats på måndagen igen.

Sydsvenskans filmredaktör Mattias Oscarsson presenterar då Parasit som vann Guldpalmen i Cannes 2019 och i år fyra Oscars. Det är första icke engelskspråkiga filmen som belönades som bästa film.