Agneta och Anders Renström, Bengt Werner och Ingrid Tågerup på väg att se Den tredje mannen

Klassikerpremiären gav mersmak. Flera medlemmar kom med nya förslag efter att ha sett Den tredje mannen. Borta med vinden, Öster om Eden, Cabaret var några gamla filmer att fundera på.

Men vår första klassiker, med Orson Welles och den kända Anton Kara-musiken, Harry Lime theme är inte färdigkörd. Vi fortsätter med en extraföreställning i morgon, tisdag den 28 januari.

Det är ett måste på grund av att Biohusets lilla salong är stängd för renovering. Drygt ett 40-tal medlemmar har bytt dag. Men det gav oss också en lugn start.

58 medlemmar bänkade sig till måndagens första visning.

Svante Ors berättade om filmen som fortfarande listas bland de bästa. Han avslöjade också diverse knep som filmmakarna tog till för att skildra Orson Wells rollfigur Harry Lime i Wiens kloaksystem.

Inför visningen kl 19.00 var det lite mer oroligt. 92 stolar, 112 som köpt kvällskort och nya medlemmar som löste kort i sista stund.

Men det blev ett tiotal stolar över, vilket bådar gott inför vår nästa film And then we danced den 24 februari.

Även då kör vi två dagar.

Det hördes många förtjusta kommentarer utanför salongen efter Den tredje mannen. Givetvis var våra bönburkar framme. Men vi återkommer med betyget efter morgondagens visning.

Lisa Andersson och Erica Strandmark på väg till kvällsvisningen