Årsmötet blev kortfattat, men inte innehållslöst. Styrelsen fick flera goda förslag att jobba med och en ny kraft inför fortsatta filmval. Här är några av oss 57 personer som var med på mötet och såg filmen Lucky efteråt.
Ett referat och betyg på filmen på följer efter bilderna.

Helene Skottner Jonsson med maken Ove Jonsson som blev ny ledamot i filmstudions programråd
Kristina Olofsson, Eva-Britt Bergman och Lena Jörme


Sven Lundberg och Kjerstin Chamberlain

Birgitta och Håkan Jörhov

Jan Berg och Jerry Andersson, revisor och omvald ledamot i programrådet

Leif Wessel, ordförande på mötet, och Svante Ors, filmstudions sekreterare

Eva Backlund, styrelseledamot som alltid ser till så att det finns karameller vid våra visningar

Ett förslag som delar av styrelsen genast bestämde sig för att utreda var en ytterligare visningsdag för klassiker, gärna i januari, tyckte en av deltagarna.
Detta är inte helt lätt fixat. Filmerna finns, men det kräver tid att administrera och inte minst Biohusets medgivande. Givetvis kostar det också hyra.
Föreningens ekonomi är god, enligt den rapport kassören Buster Klintman gav på mötet. Redovisningen godkändes av revisor Jerry Andersson utan tveksamheter och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.
Ekonomin är god nu eftersom vi har 231 betalande medlemmar under våren. Men styrelsen vill gärna ha ett kapital för att kunna bjuda in en intressant regissör eller skådespelare vid tillfälle, som undertecknad förklarade på mötet.
Svaret på en fråga om hur mycket vi betalar i hyra för salonger och film uteblev eftersom bokföringspärmen inte var med. Men uppgifter kommer på mejl till alla medlemmar inom kort.
En deltagare på mötet föreslog att vi flyttar insläppet och visningen av medlemskort till porten vid trappan, så att tidiga medlemmar slipper köa utanför. Det måste vi också fundera på.
Styrelsen valde om sig själv och programrådet i år igen. Trots vädjan på mejl till alla medlemmar har vi inte lyckats få ihop någon valberedning. När Leif Wessel, som ledde mötet, ställde frågan i salongen blev det knäpp tyst. Vi måste jobba mer aktivt inför nästa år och är förstås tacksamma för alla tips.
Tacksamt var det när Ove Jonsson erbjöd sig att förstärka programrådet. Han är filmintresserad fotograf med många år inom dagspressen bakom sig, de senaste på Sydsvenskan. Den 10 juni samlas styrelse och programråd för att spika höstens program.
Planerna som presenterades på mötet var lite lösa, eftersom vi inte har hunnit diskutera nästa vinter.

Efter årsmötet 2019 har Näsets Filmstudio följande funktionärer:

Styrelse: Britt-Marie Bergström, ordförande, Svante Ors, sekreterare, Buster Klintman, kassör, Eva Backlund, Karin Nitzsche och Marita Szepansk-Erwall ledamöter. Suppleanter: Gustaf Brattberg och Marianne Ors.
Programråd: Jerry Andersson, Ove Jonsson, Eva Sandström, Margareta Åqvist
Revisor: Jerry Andersson


Många femmor för Lucky


Han fick det avslut han förtjänade, skrev en recensent om Harry Dean Stanton som spelade huvudrollen i Lucky. Många som såg filmen instämde.

Gustaf Brattberg läste upp det fyndiga citatet när han presenterade filmen Lucky, om en 90-åring som försöker finna sig i att han inte kommer att leva så länge till.
Så här blev betyget när årsmötets 57 deltagare fördelade sina bönor.

5 stjärnor 23 bönor
4 stjärnor 14 bönor
3 stjärnor 3 bönor
2 stjärnor 1 böna
1 stjärna 0 bönor

Vid datorn: Britt-Marie Bergström