Frv Britt-Marie Bergström, Buster Klintman, Marita Szepanski Erwall,
Karin Nitzsche, Eva Sandström, Jerry Andersson, Annika Wessel,
Svante Ors och Margareta Åqvist

Kom gärna med förslag till den här gruppen eller Eva Backlund och Gustaf Brattberg. Det är vi som ska välja film till hösten och våren. Två är nya efter årsmötets val igår, Annika Wessel och Gustaf Brattberg.

Ett 30-tal medlemmar deltog i årsmötet. Det var snabba klubbslag längs listan med sedvanliga punkter. Revisor Jerry Andersson godkände årsberättelsen, som alla medlemmar har möjlighet att beställa via mejl till filmklubb@nasetsfilmstudio.se.
Medlemsavgiften förblir 240 kronor per termin. Filmstudion har bra ekonomi, men det behövs en reserv för oväntade kostnadsökningar, till långväga gäster eller om medlemsantalet skulle minska. Ingen av de närvarande invände mot detta.
Det blev en kort diskussion om köer till insläppet i salongen, men de är svåra att undvika för dem som vill komma först till en VIP-stol. Hittills har det funnits platser för alla.
Svante Ors berättade om vår riksorganisation Sveriges Förenade Filmstudios årsmöte, som hölls i helgen. Där talades det om möjligheten att få fram digitala medlemskort och ett eventuellt samarbete med Göteborgs Filmfestival som kan inspirera SFF-medlemmar att resa dit.
Svante Ors introducerade också årsmötets avslutande film, Ingmar Bergmans Sommarnattens leende från 1955. Den hyllades av de flesta och fick pris i Cannes till regissörens stora förvåning. Men Olof Lagerkrans på Dagens Nyheter var inte nådig. Bergman själv gick ner till 55 kilo efter sommaren då filmen spelades in på Jordberga i Skåne.
Vi valde filmen för att det är Bergman år. Han skulle ha fyllt hundra. Näsets Filmstudio fyller fem.
När vi väljer nya filmer går vi inte längre tillbaka i tiden än ett år eller möjligen två.
Det nyvalda programrådet och styrelsen samlas den 11 juni laddade med förslag.
Några utsända har då också djupstuderat utbudet på Sveriges Förenade Filmstudios visningsdagar dagarna före.
Filmstudions egna fotografer Karin Nitzsche och Marita Erwall Szepanski var i full gång vid årsmötet. Resultat kommer så småningom.