Nour Alsawal, Ali Alhasan och Issa Alissa pratade film med Birgitta Jörhov, Kerstin Bergstrand och Peter Lundius efter visningen. De tre ungdomarna är från Syrien och blev intresserade när de såg vår nästa film Den syriska förlovningsringen.
Ulla Andersson, Nour Alsawal och Eva Sandström i förgrunden.
Piros Cjai på väg till Biohuset för första gången. Han har bott på HVB-hem i Vellinge men nu fått ett hem hos en familj i Höllviken.
Issa Alissa, till vänster, hade redan sett Lion en gång, men han tyckte att filmen var så bra att han gick med Nour Alsawal och Ali Alhasan till filmstudions visning.

Filmstudions unga gäster tackade glatt för visningen av Lion och såg nöjda ut. Kanske kommer några av dem tillbaka när vi kör igång terminen. Men lite tungt var det, tyckte en ung gäst från Afghanistan.
Han gillade filmen och blev berörd, men han tänkte på sin egen mamma och kände sig sorgsen.
Lion är en indisk film om en 5-årig pojke som kommer bort från sin familj. Vår bäste filmvetare Svante Ors valde den till en specialvisning för de unga flyktingar som bor i Vellinge kommun. Vi fick ett bidrag från Sveriges Förenade Filmstudio för att ordna något extra under året. Det kunde till exempel vara jubileumsfirande och vi fyller fem. I styrelsen föll vi genast för Svantes idé.
Det kändes rätt när det blev samling kring karamellskålarna inför gårdagens visning.
De inbjudna ungdomarna går på Sundsgymnasiet och lär sig svenska. En del av dem har bara varit i Sverige i fem månader. En del i två år. Flera lever med risken att bli avvisade.
-Ungefär var tionde får ett positivt beslut, berättade ungdomarnas ledare Michael Glantz som var med på visningen.
Ungdomarna bor i Vellinge, Falsterbo eller i privata familjer. 24 Vellingefamiljer har öppnat sina hem.