Det är inte så här vi får se Mikael Neumann på måndag. Han ska introducera Under sanden genom att ge oss en bild av krigsslutets Danmark och har inte gitarren med.
-Jag kan berätta hur mycket som helst om andra världskriget, sa Mikael när han blev tillfrågad.
Men det blir högst en kvart före varje visning. Mikael väljer ut några av de historier han har hört sin far Ulrik Neumann, vännen Sven Asmussen och andra äldre danskar berätta.
Själv föddes han 1949. Han växte upp i Köpenhamn men flyttade till Sverige innan han var tjugo och är sedan länge bosatt i Ljunghusen.
Som det står att läsa i programmet på startsidan utspelar sig Under sanden efter krigsslutet. Unga tyska soldater tvingades rensa den danska kusten från tusentals minor. Och hämnden var grym.
Göteborgs Filmfestival utsåg Under sanden till bästa nordiska film. Den var också nominerad till Nordiska rådets filmpris, men blev besegrad av norska Louder than bombs. Det finns hopp om större priser än så.
Producenten Mikael Reiks och eventuellt huvudrollsinnehavaren Roland Möller skulle kommit till oss i filmstudion och talat efter visningarna. Men de blev kallade till Los Angeles på Oscars-kampanj.
Programmet för måndagen följer den vanliga modellen. Visningarna börjar 16.45 och 19.00. Trappan upp till Biohuset är öppen runt 16.15.
De senaste gångerna har salongen varit mest fylld vid den tidiga föreställningen, till skillnad från förr. Vi har blivit 208 medlemmar, så det vill till att inte alla kommer på en gång. Troligen skickar vi ut ett mejl till alla medlemmar och hör oss för. Hittills har det ju fungerat.
Skriv gärna här på bloggen om ni har andra förslag.
Välkomna på måndag!
Britt-Marie